CASE STUDY: 160 Old Street | Wates

Re-configuration and extension of former Royal Mail offices in Central London

£55m
Project Value
2 years
Project period
30%
New Build / Extension
70%
Refurbished Structure
ORMS
Architect
Exigere
Quantity Surveyor
Heyne Tillett
Structural engineer
Hilson Moran
Services engineer

£55m two stage D&B eleven storey redevelopment with offices and retail. The project involved stripping the existing building back to frame and adding extensions.

  • The project saw the transformation of the former Royal Mail offices in London’s Old Street.
  • The existing ‘E’ shaped building in front of Old Street, Bunhill Row and Banner Street was stripped to its structural frame and re-clad with new façades of glazed white bricks and coloured glazed panel.
  • The layout was re-configured and extended, creating a new pavilion along Bunhill Row.
  • The lower levels, previously a car park and back of house space, were converted into new offices space with access to inner landscaped area.
  • A rooftop extension, roof terrace and green roofs were added to create green spaces.
50%
Subcontractors from local area
4
Local apprentices employed on site
'A'
Energy Efficiency certified

Related case studies