Victoria & Albert Museum | Wates

Victoria & Albert Museum

Construction

170 weeks

Client

V&A Museum

Sandwiched between three existing Grade I listed buildings, the original boilerhouse was demolished and excavated to a depth of 15m. Together with adjacent refurbishments, it creates a double-height underground gallery, courtyard café, shop, education spaces, support facilities, alongside a new museum entrance.

The 1,100sqm Sainsbury Gallery provides one of the UKs largest column-free temporary exhibition spaces, transforming how the V&A presents its exhibition programme.

  • Three RIBA awards in 2018 AJ Awards – Cultural Building of the Year 2017
  • Considerate Constructor Scheme National Awards, 2015 Bronze & 2017 Silver
Victoria & Albert Museum Wates Construction Case Study
Victoria & Albert Wates Construction Case Study
Victoria and Albert Museum Wates Construction Case Study
  • £38m Project Value
  • AL_A Architect
  • AECOM Quantity Surveyor

Find out more about our Construction services

Click here

Get in touch to find out more about this project

Click here