CASE STUDY: Highgate Junior School | Wates

New build RC frame education facility, within a  conservation area, providing teaching spaces, a main school hall and generous social spaces.

£15.5m
Project Value
89 weeks
Project period
Architype Design Cooperative
Architect
Gardiner & Theobald
Quantity Surveyor
Built Engineers Ltd
Structural engineer
Skelly & Couch LLP
Services engineer

The works also comprised extensive refurbishment of the school’s Ingleholme Building, one of the few remaining 18th century ‘villa’ houses in Highgate, which saw Wates utilise sympathetic build methods to remodel the premises.

  • Constructed using Passivhaus principles with triple glazing to all windows
  • BREEAM ‘Very Good’ rating incorporates photovoltaic cells and green roof
  • Considerate Constructor Scheme National Awards, 2016 Gold

Related case studies